EDITORIAL

Tady je Králíčkovo

Foto: Michal Králíček
Vlasy a make-up: Dáša Kršková
Modelka: Tereza Z. (Ely Management)
Produkce: MáVlast
Studio Cash Only

Oděv: Aleš Hnátek
Šperky: Magdalena Šťastníková
Prádlo: LNKrules

Jaro, Velikonoce, nový život, nová naděje. Králíci a králíčci. Fotograf Michal Králíček představuje svou tvorbu a editorial pro nové téma Má vlast EDIT.

“Aktuálně jsem studentem magisterského roč. at. Fotografie I na UMPRUM. Ve své volné tvorbě dávám do koexistence tělo a oděv jakožto dva atributy patřící neoddělitelně k sobě. Zkoumám, co oděv znamená mimo tělo, kam se posunují jeho vlastnosti a pozoruji, jak se stává beztvarou hmotou. Zároveň mě zajímá spolupráce s ostatními designery. Do budoucna bych chtěl zkusit médium pohyblivého obrazu ve spojení s hudbou, které se také věnuji mimo studium a fotku.

K tomuto focení jsem oslovil Aleše Hnátka, který vytvořil jakési cáry oděvu, které slouží jako dekor, dotváří “instalaci”, nicméně po aplikaci na tělo se z něj zároveň stává oděv. Látka bude následně znovu využita k vytvoření lehkých letních šatů. Šperk byl vytvořen jako beztvarý fluidní objekt, podtrhující celou myšlenku konceptu.”

Aleš Hnátek, také student UMPRUM, je známý tvorbou obuvi. Jeho nazouváky ze starých kožených a textilních čalounických potahů jsme představily i na letním pop-upu Má vlast EDIT. Stříbrné šperky jsou od Magdaleny Šťastníkové.

Magdalena Šťastníková je studentkou ateliéru K.O.V. na UMPRUM. V poslední době se její tvorba vyznačuje abstraktním organickým až fluidním tvaroslovím, přičemž šperky často přesahují hranici lidského těla a dostávají se do prostoru mimo něj. Magdalena vytváří šperky, které jsou unisex a nositelné na různé způsoby, čímž podporuje interakci nositele se šperkem.

Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček
Michal Králíček