Na návštěvě v ateliéru u Zuzany Kubíčkové

Autor: IVONA PETRUŽÁLKOVÁ

Jedna z největších stálic českého módního průmyslu nás nechala nahlédnout do svého nového ateliéru propojeného s showroomem. My si pamatujeme nejen její bývalý vinohradský ateliér, ale i ten maličký na Jungmannově náměstí, který měla ještě v dobách, kdy začínala. V novém ateliéru na vás dýchne rozmazlovací atmosféra, kterou by si neměla nechat ujít žádná Zuzanina klientka, a zároveň můžete nakouknout do profesionálního pracovního nasazení dílny, kde pracují švadlenky a technoložky. Po celou dobu naší privátní exkurze se z reproduktoru v ateliéru příjemně linulo rozhlasové vysílání Járy Cimrmana.

Uspořádání prostoru a vybavení interiéru navrh grafický designér Tomáš Machek, zakladatel a ředitel kreativního studia Side2, který se Zuzanou dlouhodobě spolupracuje a je mimo jiné autorem vizuální identity obou značek, Zuzana Kubíčková i Pop. Zajímavým prvkem je například využití okenních výklenků, které slouží jako zkušební kabiny a díky světlým poloprůsvitným závěsům mají příjemné tlumené světlo.

Ateliér slouží současně jako showroom a také výhradní prodejní místo Zuzaniny prêt-à-porter linie Pop. Máte-li zájem o návštěvu showroomu, domluvte si, prosím, termín po mailu, FB nebo telefonicky. Kontakt najdete na mailu info@zuzanakubickova.com nebo na webových stránkách www.zuzanakubickova.com

 

Po šesti letech v Mánesově ulici na pražských Vinohradech se ateliér a showroom Zuzany Kubíčkové přestěhoval na novou adresu. Nachází se teď o několik bloků níže na adrese Anny Letenské 12.

Nový ateliér v nárožním domě s výhledem na Vinohradskou třídu i do ulice Anny Letenské je o poznání větší a prostornější. To byl také hlavní důvod ke změně adresy. “Chtěla jsem do většího a lépe uspořádaného prostoru,” říká Zuzana a dodává:

“Oproti původnímu ateliéru jsou teď šicí dílna a přípravna, kde stříháme látky, umístěné vedle sebe a všechny místnosti jsou průchozí. Vedle přijímacího pokoje máme showroom, na něj navazuje stříhána s mým pracovním stolem a na ni šicí dílna. Navíc máme výrazně větší zázemí, kde máme například sklad, šatnu, prostor na odpočinek”. 

Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér
Zuzana Kubíčková ateliér