Alex&Alex

Velká okna, spoustu světla, dominantní schodiště a přehlídka toho nejlepšího, co současný design nabízí. To vše nabízí prostor Design Port DEPO. My jsme tento kreativní a inspirativní prostor na jeden den proměnili v ateliér, ve kterém vznikly fotografie ve spolupráci s fotografem Alexandrem Belem a influencerkou Alex Sedláčkovou. O make up, kterému vévodí geometrická linka a extravagance se postarala Kristýna Hošková z Douglas, vlasy upravil Lukáš Macala ze salonu NEW YOU.

Editorial z produkce Má vlast EDIT oslavuje jako vždy lokální tvorbu v jakékoliv podobě a je pozvánkou na blížící se EDIT 02, který proběhne již příští týden od 12. do 14. srpna. 

Má vlast (edit) pro mě znamená …. 

Má vlast je pro mě domovina, místo, kam vím, že patřím a kam se vždy ráda vracím,” říká blogerka a influencerka Alex Sedláčková. Blogováním a tvorbou obsahu na  sociálních sítích se zabývá už několik let. Vystudovala ekonomický obor podnikání a administrativa, a jak sama popisuje, škola ji dala jakousi volnost, díky které se mohla již při studiu věnovat tomu, co jí baví nejvíce. Nás zase baví cit a estetika, s jakou Alex při své tvorbě pracuje. V neposlední řadě také to, že podporuje české umělce a design. 

Která tři slova tě nejlépe vystihují? 

Živost, kreativita, optimismus.

Co se ti vybaví, když se řekne poetické “má vlast”? 

Domovina, místo, kam vím, že patřím a kam se vždy ráda vrátím. Už několik let vím, že bych chtěla zůstat žít v Česku!

Co se ti vybaví, když se řekne Má vlast EDIT? 

Óda na lokální tvorbu v jakékoliv podobě. Skvělý projekt, který propojuje umělce a ostatní, kteří prahnou po něčem výjimečném, udržitelném a krásném!

Co máš na Česku nejraději? 

Zlaté české ručičky. Myslím si, že u nás najdeme spoustu skvělých umělců a řemeslníků. A naše hlavní město – miluju Prahu!

Co naopak nemáš ráda? 

Českou kuchyni! Vyložené nesnesu koprovou omáčku, svíčkovou a rajčatovou polévku. Možná bych zvládla jahodové knedlíky. (Smích)

Která je tvá nejoblíbenější lokální značka a proč?

Nemohu jmenovat pouze jednu. Mým prvním pořízeným kouskem byly před lety šaty od návrhářského dua Laformela a zůstala jsem jejich tvorbě věrná. Naopak sním o nadčasovém kabátu od Ivany Mentlové, obdivuju neotřelý streetwear Jana Černého a také miluju šperky Antipearle!

Co pro tebe znamená krása?

Krása je subjektivní. Pro mě je to charisma, osobní kouzlo, individualita schovaná v nedokonalostech, vyzařující sebeláska a jakýsi vnitřní klid…

A kdybychom se bavili o jiné kráse, tak za naprosto a jedinečně krásnou považuji přírodu. 

Kdyby jsi měla jmenovat tvoje nejoblíbenější místo v Česku, jaké by to bylo?

Poslední roky jsem si zamilovala jih Moravy a konkrétně malebný Mikulov. Jezdíme tam pravidelně za atmosférou, gastronomickými zážitky a hlavně dobrým vínem!

A kdybych měla odpovědět jinak – byl by to DOMOV! 

Jak to vypadá, když Alex fotí Alex?

sako a šortky Vanda Janda

kabát Klára Nademlýnská

Alexander Bel

kabát Klára Nademlýnská

Alexander Bel

kabelka Luciela Taschen

Alexander Bel
Alexander Bel

oblek Klára Nademlýnská

šaty NANICHE

Alexander Bel

prsten Magdalena Šťastínková

Alexander Bel

denimový komplet Boris Král’

Alexander Bel
Alexander Bel

šaty WWO, šperky Magdalena Šťastníková

Alexander Bel

sako a šortky Vanda Janda

Alexander Bel

oblek Klára Nademlýnská

Alexander Bel

šaty NANICHE