FEJETON

Po stopách bílého králíka

Autor: ANNA BASIKOVÁ

Vystoupit z komfortní zóny, udělat něco jinak, zažít dobrodružství, něco změnit, změnit sebe, změnit svět. Touha. Vášeň. Odhodlání. Cesta k cíli? Nikoliv. To sama cesta je cíl. Plná nástrah a nových věcí, nových zkušeností, lidí i pocitů. Někdy je klikatá, jindy rovná, jednou zalitá sluncem, pak zase plná mraků. 

Alenka zahlédla mluvícího bílého králíka a vydala se za ním. A to rozhodnutí navždy změnilo celý její život. Poznávala, objevovala, utíkala, rozhodovala se, bojovala, učila se, zažila trápení i radosti, štěstí i strach. 

Malá Alenka je v každém z nás. A každý z nás potřebuje najít bílého králíka, aby mu ukázal cestu. Aby mu pomohl překonat strach, a udělat to, co už dlouhou dobu odkládá. 

Jaro je nový začátek. Krize je ideální možnost, jak něco změnit. Odejít z práce, která vás nenaplňuje. Dát sbohem člověku, se kterým vám už není dobře. Přestat dělat to, co vás už nebaví. Je jenom tady a teď. Nový život nebude. Klišé? Spíš realita. Krutá pravda. Druhý život mnohdy začneme žít, když si uvědomíme, že život máme opravdu jen jeden. Jeden jediný pokus. 

Michal Králíček
Michal Králíček

Každý den je nový začátek. Každý den můžete potkat bílého králíka. Udělat krok do neznáma, prostě to zkusit. Odvaha. Ten pocit, když se to povede. Ten je k nezaplacení. 

Naučit se říkat “Ne”. Odmítat. Naučit se říkat “Ano”. Dávat a přijímat. Nechtít všechno. Chtít víc. Dělej si, co chceš. Nedělej, co nechceš. Nedělej to, co nechceš, aby ostatní dělali tobě

I’ll get by

I’ll survive

When the world’s crashing down

When I fall and hit the ground

Najít Kloboučníka a kočku Šklíbu a Srdcovou královnu. Najít smysl života. Už není na co čekat. Králík spěchá. Králík vás odvede do Podzemní říše, abyste naplnili svůj osud.

Můj bože. Můj bože. Přijdu pozdě!

Možná se zítra probudíte a zjistíte, že žádný králík nepřijde. Žádný králík vás nespasí. To můžete jen vy. Tady a teď. 

Den, kdy se má Alenka utkat s Tlachapoudem, se blíží.

 

Probuď se, drahá Alenko!

 

Michal Králíček

Foto: Michal Králíček
Oděv: Aleš Hnátek
Šperky: Magdalena Šťastníková
Vlasy a make-up: Dáša Kršková
Modelka: Tereza Z. (Ely Management)