Amélie z Olomouce

První pohled do Telegraph – místa konání pátého pop-up showroomu, který míří do Olonouce ve dnech 14.-19.10. Industriálním prostorem bývalé továrny na telegrafy nás provede sedmnáctiletá světová vítězka Schwarzkopf Elite Model Look za rok 2021. Amélie pochází z Nezamyslic, vesnice poblíž Olomouce, i když poslední rok tráví více času v zahraničí než doma.

Amélie Konšelová Marek Jarkovský Má vlast EDIT

Foto: Marek Jarkovský
Modelka: Amélie Konšelová (Elite Model Prague)
Vlasy a makeup: Nikola Bernhauerová
Styling a rozhovor: Magda Žůrková
Produkce: MáVlast

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

top: LEEDA, náhrdelník: Kristýna Malovaná

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

oblek: ODIVI

 Jak jsi vnímala rozdíl mezi městem a vesnicí, když jsi vyrůstala? Myslíš, že prostředí města vesnice má velký vliv na formování osobnosti? 

Vyrůstala jsem sice na vesnici, ale často jsem jako malá jezdila do Prahy. Mám tam dědečka a s rodinou jsme tam trávili prázdniny. Jsem ale upřímně vděčná za to, že jsem si dětství prožila na vesnici. Nedovedu si představit vyrůstat jako dítě v Praze. Myslím si, že prostředí, ve kterém člověk vyrůstá má velký vliv na jeho osobnost, ale zároveň zase nehraje tak důležitou roli v tom, jaké hodnoty poté člověk bude mít. Momentálně se mi ale více líbí v Praze. Tady na vesnici mám občas takový úzkostný pocit, že se tu nic neděje, a že zde není moc možností. Jinak se sem ráda vracím načerpat energii do přírody a celkově trošku zpomalit. Takovýto balanc bych chtěla mít i v budoucnu, to znamená hodně cestovat a setkávat se s novými lidmi, ale zároveň vědět, že se můžu vrátit někam, kde budu mít klid.

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

sako a halenka: Jaroslav Vích

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

overal: Klára Nademlýnská, tenisky: Jan Černý x Prestige

Díky tvé pozici teď hodně cestuješ. Poznáváš ráda nová místa v zahraničí? Máš u práce vůbec čas zemi/město vůbec pořádně poznat? Preferuješ raději ČR nebo tě zahraničí láká?

Už od dětství je mým snem procestovat co nejvíce zemí na světě. Nevím jestli je to tím, že jsem vodnář, ale představa, že celý život zůstanu na jednom místě mě děsí a asi si nedovedu představit žít jen v České republice. Moje první cesta do Koreji s modelingem mě ale přesvědčila o tom, že mě baví poznávat odlišné kultury, objevovat nová místa a inspirativní lidi. Bohužel jsem ale nemohla poznat Koreu, tak jak bych chtěla kvůli covidovým restrikcím. A to jestli máte čas pořádně danou zemi poznat záleží také hodně na tom, kolik máte například focení. Některé modelky mají více času a některé zase hodně pracují a třeba k tomu ještě studují a potom volného času tolik nezbývá.

Když jsi byla mimo Evropu, co ti nejvíce chybělo?

Vzhledem k tomu, že jsem byla pouze v Soulu a nemohu posoudit jak to vypadá v ostatních částech Koreji, tak tady mi nejvíce chyběla příroda. Možná jsem to i více vnímala kvůli tomu, že jsem od malička na přírodu zvyklá. 

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

šaty: LEEDA

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

šaty a boty: JARDA PRAHA

Je pro tebe modeling nástroj jak si vydělat peníze a dostat se někam dál nebo jej bereš jako finální bod?

Když mě moje sestra ve 13 letech přihlásila na casting, vůbec by mě nenapadlo, že by mi takto modeling mohl změnit budoucnost. V té době jsem to nebrala vůbec vážně, nějak jsem nad tím ani nepřemýšlela. Prostě jsem měla „jenom“ smlouvu s agenturou a dál jsem se o to nějak nezajímala. Když jsem pak ale začala dostávat první zakázky na focení, zjistila jsem, že modeling je něco čemu bych se chtěla v budoucnu věnovat a začala jsem se o  něj více zajímat. Teď mě modeling baví, beru to jako koníček, který mám ke škole a to, že si díky němu můžu vydělat nějaké peníze beru jako bonus. Samozřejmě bych ale chtěla, aby se v budoucnu z modelingu stala moje práce, která mě posune dál. Ať už rozvojem mé osobnosti, novými příležitostmi, tak i třeba poznáním nových lidí. 

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

overal: Klára Nademlýnská

sako a halenka: Jaroslav Vích

Vánoce jsi trávila v Koreji. Mimo domov trávíš asi mnohem více času než by sis třeba sama vybrala. Změnil se od té doby nějak tvůj vztah k domovu?

Úplně bych neřekla, že by se mi nějak změnil vztah k Česku, jen určité věci vnímám trochu jinak. Zjistila jsem, že mentalita lidí v různých částech světa je odlišná a chvíli mi trvalo zase si zvyknout na tu zdejší. Přišlo mi totiž, že lidé v Koreji jsou více vstřícnější.

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT

kabát, korzet a kalhoty: Jan Černý, náušnice Kristýna Malovaná

Marek Jarkovský Amélie Konšelová Má vlast EDIT