Leona v říši za zrcadlem

Samy se tomu divíme, ale dubnový šestý(!) EDIT také znamená třetí rok existence platformy Má vlast EDIT. Ivonka důmyslně trvala na přidání slůvka “edit” k názvu “Má vlast” už v roce 2020, abychom akce mohly číslovat. Tenkrát jsme se tomu smály.

Prodejní pop-up showroom Má vlast EDIT 06 se bude konat v areálu dostihového závodiště ve Velké Chuchli, v rámci všem známého Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. Náš pop-up bude volně přístupný a otevřený pro všechny od soboty 15.4. do pondělí 17.4. Program naleznete zde.

Vizuál s herečkou Leonou Skleničkovou vznikl ve spolupráci se slovenským fotografem Tomášem Thurzem. Leonu můžete znát například z nové pohádky, kterou Česká televize vysílala na Boží hod – Krakonošovo tajemství režiséra Petera Bebjaka.

TomasThurzo_LeonaSklenickova

Foto: Tomáš Thurzo
Modelka:  Leona Skleničková
Vlasy a makeup: Eliška Matějková
Styling a rozhovor: Magda Žůrková
Produkce: MáVlast (Ivona Petružálková, Barbora Čiháková)

TomasThurzo_LeonaSklenickova

halenka a sukně: Tereza Rosálie Kladošová, prsten La Dominique Jewelry

TomasThurzo_LeonaSklenickova

prsten: Eliška Lhotská

Jaká je tvá vysněná divadelní nebo filmová role?

Jdu po hloubce postav. V letošním roce mě zatím nejvíce v kinech oslovily filmy Korzet a Tár, které vedou zajímavé ženské charaktery, co nejsou čistě jen kladnými hrdinkami, ale mají více vrstev a odstínů. Do něčeho takového mě baví se ponořit. Co se týče českých a slovenských rolí, vážím si hlavně těch, ve kterých jsem mohla hrát, ale když bych měla sáhnout do naší historie a něco si vybrat, hledala bych nejspíš v kinematografii Magdy Vašáryové.

TomasThurzo_LeonaSklenickova

košile: Kousek, náhrdelník: Eliška Lhotská

TomasThurzo_LeonaSklenickova

šaty: Klára Nademlýnská, pásek: Jana Rollo

Pracuješ teď na nějakém projektu?

Připravuji se na natáčení 8 dílného seriálu se srbským hercem Predragem Bjelacem. Dále se těším ještě na řádku věcí, ale těm zatím nechci ubírat energii tím, že o nich budu mluvit. Ráda překvapuji.

Žila jsi nějakou dobu v Londýně. Jak vnímáš rozdíl mezi tuzemským a britským filmovým/uměleckým průmyslem?

Můžu mluvit jen ze svých osobních zkušeností, kdy pro někoho jiného by vjemy byly třeba odlišné. Ale na Londýně mě fascinuje drive, se kterým se tam člověk musí do věcí pustit. Vnímám to tak, že se postupně dostáváte do středu kruhu a v anglickém prostředí je těch vrstev, kterými se musíte prokousat o něco více. Pro obě prostředí, ale platí, že nikdy nevíte, kdy může být nějaké skvělá příležitost za dveřmi a tenhle adrenalin je skvělým hnacím motorem. Líbí se mi ale také představa více a více propojit svou práci na evropské půdě. Myslím, že celkově kvalitní projekty, které mohou mít evropský přesah ať už primárně z Anglie nebo od nás jsou cestou.

TomasThurzo_LeonaSklenickova

košile: Kousek, sukně: Vanda Janda, náhrdelník: Eliška Lhotská

TomasThurzo_LeonaSklenickova

šaty: Zuzana Kubíčková

Jak si představuješ svou budoucnost? Chtěla by ses věnovat herectví nebo je ještě něco, co si dokážeš představit, že by byla tvá profese?

Herectví je moje vášeň, moje hra, jsem hrozně vděčná za to, že se jím můžu živit a přeji si mít toto vybití v životě jak nejdéle to půjde. Je ještě tolik rolí a etap, do kterých může člověk dorůst. Líbí se mi ale představa, že je tu prostor i na něco dalšího. Inspirují mě filmové producentky, kterých potkávám více a více a zároveň vím, že bych ráda využila svou energii i filantropickým směrem.

Sleduješ lokální módní a uměleckou scénu? Myslíš, že je něčím typická? 

Určitě sleduji, snažím se z dílen lokálních designérů vybírat i kdykoliv mě čeká nějaký důležitý event. Naposled jsem například vynesla šaty od Zuzany Kubíčkové, šperky od Zdeňka Vacka, sako od Michaela Kováčika nebo top a kalhoty od Tomáše Němce a několikrát jsem již vybrala i u ateliéru WWO. Právě tito umělci rozhodně patří i mezi mé oblíbence. A jestli je něčím naše módní scéna typická? To je bez hlubší znalosti scény dalších menších evropských států těžké říct, každopádně si myslím, že je odvážná a má rozhodně co nabídnout.

TomasThurzo_LeonaSklenickova

top: Tereza Rosalie Kladošová, kabelka: Jana Rollo, náušnice: La Dominique Jewelry

kabát: Vanda Janda